nedelja, 18. april 2010

Za 200 kubičnih metrov bolj čista Muljava

Na vetrovno soboto se je uspešno izvedla akcija "Očistimo Slovenijo v enem dnevu", ki je poskušala združiti prostovoljce in organizacije, da bi s skupnimi močmi očistili našo domovino.



Na Muljavi je tako v 4 urah pričakovano število ljudi nabralo nad pričakovanji veliko odpadkov. Udeležilo se je namreč okoli 70 domačinov in prostovoljcev, ki so se zbrali na zbirnem mestu na Bobijevem trgu.
Kar nekaj prostovoljcev pa se je skupinam pridružilo na samem terenu. Veliko posameznikov je tudi smeti pobralo in nabralo že kakšen dan prej, v se v sklopu velike čistilne akcije. Posebej moramo omeniti še osnovnošolce, ki so pod vodstvom PŠ Muljava počistili center Muljave in ob lokalnih cestah KS Muljava. Organiziralo se je tudi nekaj gasilcev, ki so prevzeli večja odlagališča (predvsem v Leščevju).
Tako je s skupnimi močmi uspelo Muljavcem očistiti po prvi oceni okoli 200 kubičnih metrov odpadkov, kar je okoli 20 ton. Bolj natančne podatke pa nam obljubljajo v naslednjem tednu. Rezultate akcije lahko spremljate na Očistimo.si, na Geopedii pa nekaj podatkov o zbirnem mestu na Muljavi - Bobijev trg.

Slike, ki ste jih naredili na čistilni akciji, nam lahko pošljete na muljavska.gospa@gmail.com.

KS Muljava se zahvaljuje VSEM, ki ste pobirali
in odvažali smeti ter tako poskrbeli, da je akcija uspela!
Posebna zahvala pa še LD Krka, ki je pripravila malico za sodelujoče!

Fotogalerija, ki se bo z vašimi slikami, ki nam jih boste poslali, še dopolnjevala!

Koordinator za občino Ivančno Gorico Aleš Tomažin nam je poslal podatke o uspešnosti čistilne akcije. Ogledate si jih lahko tukaj!

7 komentarjev:

Luka pravi ...

ODLIČNO !!!

Anonimni pravi ...

Halooo
Kje pa ste zdaj vsi tisti junaki,ki vedno grajate?
Pohvale vsem udeležencem, ki ste si odtrgali dragoceni čas za smeti.
:L

Anonimni pravi ...

Kaj govorite 200 kubikov, v Klasju si preberte, da je bil narejen 1(eden) odvoz in skupaj 800 kg(?!?) smeti... Stari, kdo daje take podatke uredništvu Klasja, ker sem bil tudi jaz zraven in vem in sem prepričan, da je bilo šarovne veliko več in odvozov je bilo kar nekaj. Banda pokvarjena; če pogledate in verjamete tistim podatkom, smo bili Muljavci med najbolj neaktivnimi v celi občini, saj so bili le Sobračani slabši od nas... koordinator pa iz Muljave (g. Tomažin). Itak ga pa nisem tisti dan nič videl in ni čudno, da se pišejo take bučke...

Anonimni pravi ...

No ti ta najbolj brihten, ki si vedno nezmotljiv, sploh ni napaka, Lekan Transport je vozil pod žigom KS Ivančna Gorica. Na komunali so pa to tabelo naredili po številu dovolilnic. Taka da se ne bat, da smo na najslabšem mestu ker manjka 18.000 kg. Bo zaradi tebe in še dveh v naslednji številki opravičilo vsem delavcem, ki ste bili neznatno oškodovani pri tem!!! Pa še to jaz kot koordinator sem samo ena oseba in ne morem biti na 9 koncih, kjer je potekala akcija, če pa še ne veš sem se oglasil tudi na Muljavi.

lp,

Aleš Tomažin

Anonimni pravi ...

Na kapco me kušnta naenkrat,bo bolj bogato..

Anonimni pravi ...

Komentar na odgovor g. Tomažina:
Ok, prišlo je do napačnega razumevanja tiste tabele, zaradi mene se ni treba opravičevat preko Klasja, ker nisem užaljen in mi je vseeno, samo priznaj, trapasto je pa sestavljena tista tabela, naj bi še tistih 800 kil pribil Ivančni Gorici. Naj bo pa jasno, da na akciji nisem sodeloval kot DELAVEC (kot to ti označuješ), ampak kot PROSTOVOLJEC, ki mu ni vseeno za okolje, kjer živi;

Anonimni pravi ...

Me veseli da se razumeva :). Na komunalnem podjetju pa so tabelo delali in še sedaj ne vem po kakšnem ključu. Hvala še enkrat vsem prostovoljcem za množično udeležbo. Če bi bilo še več takih kot si ti bi bila občina veliko bolj čista a kaj ko je še preveč ljudi, ki samo svinjajo nekateri pa za njimi čistimo.

hvala in lp,

Aleš Tomažin