nedelja, 4. april 2010

"Jama, po kateri se pride na drugi svet"

Tako se je imenoval etnološko raziskovalni tabor, ki se je v soboto, 20. marca odvijal na Podružnični šoli na Muljavi.

Pod vodstvom profesorice Zlate Kastelic s sodelovanjem učiteljic s podružnice na Muljavi ter ostalih učiteljev, domačinov in staršev otrok, so potekale raznovrstne delavnice, ki so predstavljale življenje in delo "postarem" na Muljavi.
Skoraj 100 otrok iz celotne OŠ Stična je sodelovalo pri projektu, ki je bil razporejen čez celo dopoldne in vseboval zelo veliko različnih dejavnosti.
Tako so otroci lahko sodelovali v skupinah in se posvetili: slikarski koloniji, šolskemu muzeju, dramatizaciji učne ure nekoč&danes, prehrani v starih časih, barvanju pirhov, oblikovanju iz gline, ročnim delom, pevskemu zboru, plesu, obrezovanju in sušenju sadja, otroškim igram na paši, pohodu po rimski cesti, zgodovini Muljave in Jurčičevini, gasilcem in njihovem delu, frizuram v starem času, pogovarjali so se z učitelji na Muljavi, predstavili Muljavo v angleščini in izdelali pravi etnološki časopis.

otroške igre na paši


Skozi igro so tako spoznali in predstavili Muljavo, kar je bilo na zaključni prireditvi zanimivo tudi za marskikaterega domačina.
Za boljšo predstavo raznovrstnega dela in truda, ki so ga otroci in učitelji vložili v raziskovalni tabor, pa vam na ogled ponujamo fotogalerijo.

Ni komentarjev: