sobota, 5. marec 2011

Jurčičev marec na Muljavi

V mesecu marcu se praznuje obletnica pripovednika Josipa Jurčiča, zato na Muljavi, v počastitev in priznanje njegovemu delu, vsako leto poteka "Poklon rojaku" in podelitev "Jurčičev plaket" za tekoče leto.

Na predvečer rojstva rojaku tradicionalno zapojejo podoknico člani Moškega pevskega zbora KD Josipa Jurčiča Muljava z zborovodjem Maksom Strličem, že nekja let pa se jih pri dopolnitvi programa pridruži še Mešani pevski zbor Harmonija Ivančna Gorica z zborovodkinjo Mojco Intihar. Letošnji kulturni program je dopolnila fotografska razstava "Utrinki z Jurčičeve Muljave", ki so jo ustvarili člani KD Kresnička Muljava in Muljavčan Leopold Bregar, ki je "uradni" fotograf za blog Muljavska gospa in so bile vse njegove razstavljene fotografije že objavljene na našem blogu.

Utrinek s fotografske razstave

Na obletnico Jurčičevega rojstva pa Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica in Občina Ivančna Gorica priredita podelitev Jurčičevih plaket. Za leto 2011 so prejemniki Jurčičevih plaket bili: Minka Strah (Kulturno društvo Gledališče Krka), Anton Omejec (Kulturno društvo Godba Stična) in Stane Zupančič (Kulturno društvo Ambrus).



Več fotografij z omenjenih prireditev si lahko ogledate tukaj!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Brodnjakova je pa skoz imela prst u ustih. hahaa

Anonimni pravi ...

Verjetno ga rada vlejče :)

Anonimni pravi ...

Ampak da je pa nagrado dobila Minka Strahova je pa sramota, 2 leti igraš v KUD Muljava pa maš nagrado, eni pa ki igrajo 30 let al pa kako leto manj si je pa ne zaslužijo. Sram vas bilooo tisti, kateri ste to izbirali!