torek, 2. december 2008

KUD Muljava na predstavi Sosedov sin

Zadnjo soboto v novembru so se člani KUD Josip Jurčič Muljava odzvali prijaznemu povabilu predstavnika KD Mlinše, ki jih je povabil na predstavo Sosedov sin v njihovi izvedbi.

Takole so zapisali svoja doživetja:
"KD Josip Jurčič Muljava se je odzvalo prijaznemu vabilu
in odšli pogledat "našega" Sosedovega sina v njihovi izvedbi. Kljub temu, da smo pogrešali našo muljavščino, smo bili prijetno presenečeni, saj jim je zelo dobro in domiselno uspelo "stlačiti" v dvorano vso sceno, vse igralce (ki jih ni bilo nič manj kot na naših predstavah) in še znani gostilniški prepir iz Desetega brata o tem al' cesarica sam kuha al' ne in o tem al' so med svetniki kmetje al' ne.

Vse čestitke režiserki in igralcem!

Vstopnine ni bilo, zato smo se oddolžili s košaro dobrot iz kmetije Erjavec iz Gorenje vasi in sliko (plaketo??? - kako se temu pravi?) na kateri sta upodobljena Manica in Benjamin - prizor iz Desetega brata . "

Nekaj utrinkov z njihove spletne strani:
http://www.mlinse-kolovrat.si/galerije.asp?id=49



Igralci KD Mlinše



Zahvale in obdarovanja iz obeh strani...

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Lahko vam, ko po vezah dobivate lepe denarce. Bi pa si lahko šli enkrat ogledati Ambrušane in bi videli kaj je to igra, saj so za vas pravi profiji. Rešuje vas samo scena, sama igra pa je podpovprečna. Zadnjič sem si v Ambrusu ogledala 2 skeča in moram še enkrat povedati, da so za vas res profiji.
Kot vikendašica in bodoča občanka si bom od sedaj naprej prizadevala, da se bo denar med društva porazdelil bolj pravično.

Lep pozdrav,
Alenka

Unknown pravi ...

Lahko je neko stvar videti in nato kritizirati tisto kar ti ni všeč.. Pri sosedu je vedno lepše, to ti popolnoma verjamem, doma pa vidiš kaj škripa in kaj ni v redu!!!
Če se že počutiš kot krajanka, pristopi in pomagaj tako kot ostali krajani, vsak po svojih močeh, imamo vso možnost da drugo leto naredimo nekaj zares dobrega.

Lep pozdrav
Janez

Anonimni pravi ...

Dej da ne boš ti lenčica slučajno pečenčica! Pejt hudičevka igrat, kaj pa bi rada zdej, kumej se privlečeš v lepe kraje pa že kritiziraš. Pa bi tam ostala kjer si bla do sedaj, če ne pa pejt u Ambrus pa tam živi.

Lep pozdrav,
Borut

Anonimni pravi ...

Kristus Jezus
Kaku je luštnu kritizirat. Kumej si se prselila pa boš že kar ti tista k boš dnar talala.Če si pršla red delat boš mela dost dela okul tisga vikendka!
Jest mislim da smo Mulavci profiči za Ambrušane, sploh ker imamo dolgoletne igralske izkušnje draga Alenka, to ve že vsa Slovenija.
Kar se pa scene tiče ste jo pa že mel- pr ciganih.Tam bi blo kar ured pa znana lokacija je tud.
:L

Kako in Kaj pravi ...

Mogoče je težava v tem, da ne igramo skečev, ki jih igrajo že skoraj v vsaki vasi, temveč priznana dela našega sokrajana Josipa Jurčiča?

Glede sredstev, se mi zdi, da jih lahko pridobi vsako društvo, ki se aktivno udejstvuje v občini, vendar pa brez prošnje ni nič.

Alenko pa vabim, da se nam pridruži in tako pripomore k še boljšim predstavam!

Anonimni pravi ...

Krtinar, nehej se sprenevedat!

Anonimni pravi ...
Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.