ponedeljek, 27. avgust 2007

Kako se je odžejala gospa letos poleti

v julijski vročini je gospa prakticirala predvsem s pitjem piva. In nebodigatreba je bil pritisk premočan in odletel je zgornji ventil. Vnešeno količino piva je potisnilo nazaj čez zgornjo odprtino. Posledično zaradi preusmeritve prometa oziroma dejavnosti južnih delavcev (štemanja) je bilo tako naslednji dan moteno tudi delovanje v glavni procesni enoti. Pojavljali so se razni "blue screeni, fatal error... " skratka nc dobrega.
Pri gospej se je tako limit -PIVO- za nekaj časa spustil, ampak "nč bat" od neljubega dogodka se stalno povečuje.

... in sedaj so domače jablane polne da lomi kot tistega leta ko je žled lomila. Gospa s korbco pod jablano pobrat sadove, jih zmlela in stisnila sladki jabolčni sok. Po domače MOŠT. Seveda je napravljen zvarek takoj poskusila... Vnešena količina je bila v primerjavi s pivom zanemarljiva. vendar vseeno pri gospej je "razdrlo prešo". Posledice: Urgenten obisk belega keramičnega jahača z luknjo. No, vsaj s časopisi je tako bolj na tekočem.

in poskusi v prihodnosti?
Da v naši deželi obstaja vsaj še nekaj takih zvarkov opaža tudi gospa. Žganjekuha se na veliki fuzi že izvaja. Da bodo grozdje škorci pobrali pa tudi ne verjamem.

vaša GOSPA

2 komentarja:

LTM pravi ...

Kaj?! Da bi se zarad piva preusmeril promet!? Tu pa nej možnu! Ne, ne. Je moglu bit že kej druzga uržah. Npr. kkšn vrtiljak u Šentvid na Zelenim Vali. Sm sicer že doživela, da se promet preusmeri zarad vina al pa žganih pijač, zarad piva pa še nikul! Sej je not sam zdravje.
Pa pravja, de je u mošti tud sam zdravje, samu zakaj pa pol usi na skreti sedija?

Murfi pravi ...

Vseen je, katera tekočina je posredi, da se preusmeri promet... Povem ti, Ltm... Če preveč ne prehitevaš in vijugaš je lahko v igri pivo, žganje, vino in mošt. To ti pa jest iz izkušenj povem! Je pa res, da pa vožnja ne sme bit predolga... :)