nedelja, 12. februar 2012

Pa nas je le zasnežilo...

V času, ko bi moral Pust odgnati zimo, pa je le zapadlo nekaj snega, tako da se je ponovno aktivirala "Cejstna služba Gureja Mulava" in nam poslala naslednjo poročilo:

"Kot vsako leto doslej se vam tudi letos javljamo iz baze s poročilom CsGM .

V močnem snežnem metežu je bila danes zgodaj zjutraj, 12.svečana 2012 dneva Gospodovega, aktivirana očiščevalna akcija močno zasneženih cest.

Nujno potrebna intervencija se je začela z montažo Machinenpluga, kateri je bil v pičlih 20min pripraviljen za nemoteno delovanje. Zahvala gre tukaj dulskemu pobu, ki je vsa potrebna vzdrževalna dela-remont opravil že pred zimo ter za nameček poskrbel še za obvezno registracijo.

Današnje hitro posredovanje g. Zupančič A, ki je bil glavni pobudnik akcije, je žal spravilo pokonci samo enega člana. Predpisi nam k sreči v izjemnih primerih, kot so bili danes (Živ Žav ) dovoljujejo uporabo Machinenpluga z samo dvema usposobljenima članoma. Ker gre tu za izkušena člana, ki sta bila vsa leta do sedaj aktivna in brez boleznin, je očiščevanje potekalo skoraj brez zapletov, če odmislimo spodaj navedeno presenečenje.

Med pluženjem je namreč Cejstna služba naletela na neznano konkurenco. Ime na vozilu ni bilo moč prepoznati zaradi močnega vetra in neprilagojene hitrosti vozila, ki je zdrvelo mimo in se za las izognilo trku. Posledice bi bile katastrofalne! Ali gre tukaj za delo na črno v belem (dovoljenje?) žal še ne vemo. Sklepamo pa, da gre za ekipo iz Bojanjega vrha, ki nam v že tako kriznih časih s snegom in vsesplošni gospodarski krizi odžira sladke piškote in zdravilne napitke. Današnja bira pri krajanih, ki nam vedno ponujajo topel obrok je bila ravno zaradi podobnih enaka »0«.Kljub vsemu ni prišlo do ofenzive ali prerekanja .Združili smo moči saj moramo cejstne službe v nemogočih razmerah držati skupaj. Zato smo že pred mašo uspešno očistili vse ceste in povrhu vsega še parkirni prostor pred cerkvijo device Marije Vnebovzete. V lokalu Slemenice je naša ekipa dobila svoj prvi brezplačni obrok vročega čaja, za kar se zahvaljujemo S.H. Zadovoljstvo v toplih prostorih in ob uspešnem zaključku akcije, je bilo zato več kot pozitivno.

Z uspešnim posredovanjem smo zopet dokazali, kako pomemben člen je Cs Gureja Mulava v KS Muljava.

Nekaj sekund pred intervencijo sledi obvezen pregled


Posledice akcije:

-ozebline

-dehidracija

-lakota

-žulji

V nedeljski intervenciji sva se za vas trudila:

-Štrohnovta starej pob (že ate)-strojnik in logistik

-Kavačev ta starej pob-obtežitev, zapisnik in foto


Stroške smo tudi tokrat krili sami.


V hudem metežu CsGM ni odnehala


Zapisnik akcije je arhiviran v bazi in v skladu s predpisi pod zaporedno številko 19121221012.

Ob tej priložnosti se Cejstna služba Gureja Mulava zahvaljuje vsem krajanom, ki ste nas mislili pogostiti z napitki. Verjamemo, da ste ob sprejemu oziroma pri postrežbi konkurence iz Bojanjega vrha dejansko mislili na nas in našo vedno zanesljivo zasedbo CsGM."





Ni komentarjev: