nedelja, 7. marec 2010

12.000 pohodnikov po Jurčičevi poti


Bo, ne bo, bo, ne bo... zdržalo vreme za 17. Jurčičev pohod? Tako so se spraševali organizatorji, domačini, pohodniki, ki so želeli na pohod. In vreme je zdržalo, na sončni legi nas je prijetno grelo, po gozdu pa hladilo tudi nekaj stopinj pod ničlo. Vendar z dobro voljo in malo hitejšim tempom v senci, se vse to premaga.
Pohoda naj bi se po oceni medijev udeležilo 12.000 pohodnikov, vendar tolikšne gneče pa vseeno ni bilo občutiti. Mogoče bi bolj natančno število pohodnikov lahko izvedeli iz štartnine, ki so jo pobirali v Višnji Gori. Vendar tudi ta podatek ne more biti relavanten, ker je nekatere pohodnike pri prijavi oz. prvem žigu odvrnila dolga čakalna vrsta in napis: "Štartnina in avtobusni prevoz 2€". Tako, da je bil lahko celo kakšen pohodnik več! ;)

S pohodom se vsako leto počasti tudi spomin na pisatelja in rojaka Josipa Jurčiča. Pisatelj Josip Jurčič bo od sedaj naprej Slovenijo promoviral tudi po vseh večjih državah sveta, saj so že izšli prevodi Jurčičeve Kozlovske sodbe v Višnji Gori v treh svetovnih jezikih (angleščina, španščina in francoščina). Prevajanje in ilustriranje novih prevodov pa se še nadajuje...

Prispevek in članek o pohodu na RTV SLO si lahko ogledate tukaj!

Celoten pohod skozi objektiv pa si lahko ogledate tukaj!

Se vidimo naslednje leto - na "polnoletnem" Jurčičevem pohodu!

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ali ste bili vsi na sekretu?

Snup pravi ...

Vreme se je letos odrezalo odlično, saj nas je kmalu po vzponu iz višnje gore presenetilo sonce, ter nas grelo med potjo. Prav tako so sončni žarki ustvarili igro svetlobe na novozapadlem snegu.Kljub zgodnji uri je bilo na poti veliko več ljudi kot lansko leto,...kasneje pa se jih je po poti proti muljavi "vsulo" še veliko več. Konec koncev lahko letošnji pohod ocenim kot zelo uspešen - edina pripomba leti na plačilo za štart ter "avtobusni prevoz". Tisti trije "štempli" pa tudi niso toliko vredni. :)

Anonimni pravi ...

12 000 pohodnikov krat 2 evra... Madona je tinta draga...

Anonimni pravi ...

sam res, spet je nekdo pokasiral :))). Mercedes ML

Anonimni pravi ...

DOBRO JUTRO....