četrtek, 24. junij 2010

Utrinki iz gledališke predstave Tihotapec

Na praznični petek, 25.6.2010 ob 21.00 bo premiera gledališke igre Tihotapec, ki jo Muljavci tudi tokrat uprizarjajo na prostem, v Jurčičevi dolini na Muljavi.

Spored ostalih predstav oz. ponovitev!

Obiskali smo generalko in samo za pokušino slikali in posneli nekaj najbolj odmevnih prizorov!


Po pretepu v krčmi, ko oče pride po sina... Eden od odlomkov, kjer lahko vidite igrati tudi Jurčičevega pranečaka, Cirila Jurčiča.

In za kaj gre v Jurčičevi pripovedi? Čeprav napisana par stoletij nazaj, opisuje čisto sodobno tematiko in problematiko današnjega življenja. Zaščitniška bratsko - sestrska naveza, ljubezenska veza, ki bi sicer vzdržala, ampak "kaj boja pa drugi rekl, če naj vidja", preprodajanje ilegalnih substanc, gostilniški pretepi, ljubosumje, podtikanja, obrekovanja... vendar vse skupaj še vedno prepleteno s poštenostjo, delavnostjo in iskrivim karakterjem malega človeka.
Vse to in še več pristnih karakterjev in dialogov si je možno ogledati v Jurčičevemu "Tihotapcu"!

Kdo je zažgal hram? (videoposnetek - možen ogled s Facebook računom)

Pa še nekaj fotografij z generalke...

Prvi odzivi v časopisu - Dolenjski list, Dnevnik

Če boste tudi vi posneli kakšno fotografijo na predstavi, nam jo lahko pošljete na muljavska.gospa@gmail.com.

torek, 22. junij 2010

PGD Muljava z novim vozilom


V četrtek, 17.6.2010 je vodstvo PGD Muljava uredilo vse potrebne papirje in pred gasilski dom na Muljavi pripeljalo na ogled popolnoma nov kombi.

Vendar pa bo novo vozilo, ki bo počasi nadomestilo starega, odpeljano na potrebno dodelavo, da bo ustrezal gasilskim predpisom in da se bo že od daleč videlo, da je muljavski! :)

petek, 18. junij 2010

Muljavski otroci med najboljšimi lutkovnimi skupinami

... in to v Sloveniji! :)

Vrtec Ivančna Gorica - enota Muljava je z uprizoritvijo predstave Piščanček Pik bila izbrana med najboljše skupine na državnem srečanju lutkovnih skupin konec maja v Domžalah.


Muljavski otroci z vzgojiteljicama



Nazadnje so se predstavili na Festivalu Urbana v Ivančni Gorici v sodelovanju z JSKD Ivančna Gorica in knjižnico v Ivančni Gorici


Muljavske otroke odlikuje neustrašnost pred veliko publiko, pogum, odločnost in glasnost. Pač, mladi rod Muljavcev, ki se jim ni potrebno bati, da bi gledališka igra tako ali drugače zamrla!

ČESTITAMO!

nedelja, 13. junij 2010

Tihotapec na Muljavi


VABLJENI!

(V primeru slabega vremena predstava odpade!)



sobota, 12. junij 2010

11. vaški turnir na Muljavi

V soboto, 5.6.2010, slab teden pred svetovnim prvenstvom v nogometu v JAR, se je tudi na Muljavi odvijal že tradicionalni, 11. vaški turnir v malem nogometu.

"Nekaj ekip iz 11. vaškega turnirja"


Na celodnevnem turnirju je sodelovalo 8 ekip:
SKUPINA A:
- Krjavlji
- Sušica
- Mladinci
- Pajžbarji

SKUPINA B:
- Malenski
- Lučarjev Kal
- Leščevje - Oslica
- Potok

ter 2 MLADI EKIPI:
- Mafijci
- Gnile banane

Zmagovalci pa so bili:
1. mesto: SUŠICA
2. mesto: MLADINCI
3. mesto: MALENSKI

Najboljši strelec: JAN ILOVAR (Mladinci)
Najboljši vratar: BLAŽ SINJUR (Mladinci)

Zadnjeuvrščena ekipa (prejela prehodno kajlo): PAJŽBARJI

Nekaj fotoutrinkov pa si oglejte tukaj...

SE VIDIMO PRIHODNJE LETO! :)

torek, 1. junij 2010

Glasujte za našega snežaka!

Na blogu Muljavska gospa že skoraj tri leta spremljamo dogodke na Muljavi in bližnji okolici. Mnogokrat oz. skoraj vse smo podkrepili s sliko, foto albumom ali video posnetkom. Sedaj pa je na žalost napočil čas, ko tega ne moremo več početi (čeprav velikokrat dobimo tudi slike naših bralcev - HVALA!), ker je naš fotoaparat odslužil svoje. Življensko dobo so mu skrajšali sonce, dež, sneg, vlaga, blato, različni uporabniki, pozne večerne oz. jutranje ure, pozabljivost, razne tekočine, leta ... :)

Kot zanalašč smo opazili spletno nagradno igro priznanega proizvajalca fotoaparatov (še vedno brez reklam :)), kjer obljubljajo - glej ga, zlomka - FOTOAPARAT, če zbereš dovolj glasov, če si izžreban, če prepričaš komisijo, če, če, če... in če PRIJATELJI GLASUJEJO ZATE! Se lahko zanesemo na vas?

Nagradna igra poteka še en mesec (do 30.6.2010) in do takrat lahko naberemo nekaj glasov! ;) Na povezavi lahko enkrat na dan vsak dan oddate svoj glas za našo sliko, ki je bila skoraj cel mesec (ja, naš snežak, ki se je že stopil) v ponos Muljavcem in vsem mimoidočim.


Jaz sem... se že stopil

Torej, če želite tudi vi sodelovati in pomagati blogu Muljavska gospa do boljših in še več fotografij (tudi kot glasovalci ste lahko bogati nagrajeni) potem glasujte za našega snežaka!

Upam, da tega ne razumete kot "fehtanje", ampak kot za dobrobit bloga MG. Mogoče sploh ne bo nagrade - bo pa mini promocija, ker našega snežaka še niso vsi pozabili!

PS: Če tudi vi sodelujete v omenjenem foto natečaju, nam pošljite podatke in link do glasovalne slike! Naredili vam bomo brezplačno reklamo! :)

HVALA ZA SODELOVANJE!

Fotografije naših blogerjev:

- naša bralka iz Štajerskega konca Lucija J. je "svobodna" - za njeno sliko lahko glasujete tukaj