ponedeljek, 19. oktober 2009

Mesec akcij za PGD Muljava

Verjetno ste se že naveličali brati članke o gasilcih, vendar smo v mesecu oktobru, ko gasilci sodelujejo na tekmovanjih, izvajajo razne akcije, sodelujejo na sektorskih vajah... V mesecu oktobru - mesecu požarne varnosti so tudi gasilci PGD Muljava, predvsem pa desetina, sodelovali na tekmovanjih, prisostvovali pri gašenju požara, obiskali učence OŠ Muljava, ta petek sodelovali pri sektorski vaji v Stični in pregledovali hidrante po KS Muljava.


Končni rezultat urejenega in očiščenega vodnjaka.
Obljubjena fotogalerija...


Za zaključek uspešnega meseca in leta pa se je muljavska desetina odločila združiti prijetno s koristnim in danes zgodaj zjutraj začela s čiščenjem vodnjaka za OŠ Muljava.
Med čiščenjem je del desetine še opravilo pregled hidrantov in tako okoli poldneva končali z delom, ki so si ga zadali.
Nekoliko hladen popoldan so izkoristili za piknik in prijetno druženje na igrišču s svojimi bližnjimi.

Ob tej priložnosti se organizator in pobudnik akcije zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali pri projektu, ki so si ga zadali in ga uspešno izpeljali!




nedelja, 18. oktober 2009

Gasilski izlet na Bizeljsko in Kumrovec

V soboto, 17.10.2009, so se člani in ostali simpatizerji PGD Muljava odpravili na vsakoletni gasliski izlet po Sloveniji. Tokrat so pokukali še malo čez mejo in obiskalii Kumrovec, rojstno vas in hišo Josipa Broza Tita.
Pot jih je vodila do po Bizeljskem, kjer so si ogledali vinsko klet Repnice, že omenjeni Kumrovec, steklarno oz. trgovino z izdelki Steklarne Rogaška in Žičko kartuzijo.

Gasilska slika pred tovarišem Titom

K odličnem in zanimivem izletu je pripomoglo lepo oz. suho vreme ter prijetna in sproščena muljavska družba.

Z rahlo zamudo vam ponujamo na ogled fotogalerijo z izleta. Sedaj lahko vsako sliko tudi direktno komentirate!

ponedeljek, 12. oktober 2009

Pionirčki na regijskem tekmovanju

V soboto, 10.10.2009 so se muljavski pionirji udeležili regijskega tekmovanja v Ribnici. Med hudo konkurenco in kljub poškodovanimi v desetini so dosegli 11. mesto.
Čestitke in veliko zagnanosti ter uspeha še naprej!

Poslali so nam nekaj fotoutrinkov...





nedelja, 11. oktober 2009

Izlet KDJJ Muljava na Koroško

Na rahlo deževno soboto se je Kulturno društvo Josip Jurčič Muljava odpravil na enodnevni izlet na Koroško. Slabo vreme so pregnali z dobro voljo in si skoraj nemoteno iz strani vremena ogledali domačo Pivovarno Človeška ribica, kjer varijo 3 vrste tujega piva, rojstno hišo Prežihovega Voranca v Kotljah in se popeljali s splavom oz. flosom po reki Dravi.
Sproščen izlet po delu Slovenije, ki zna presenetiti.

ena spominska in skupinska z dravskimi flosarji


Več slik iz izleta si lahko ogledate tukaj!

sreda, 7. oktober 2009

Gasilci na osnovni šoli

Tudi letos so muljavski gasilci v okviru akcije "Oktober - mesec požarne akcije" in ob tednu otroka obiskali muljavsko osnovno šolo. Otrokom iz vrtca in osnovnošolcem do četrtega razreda so pokazali inprovizirano reševanje poškodovancev iz goreče stavbe, gašenje požara in razkazali gasilska avtomobila, dihalne aparate in ostale gasilne pripomočke.

Gasilska fotografija

Nekaj fotoutrinkov iz obiska si pa lahko ogledate tukaj!


ponedeljek, 5. oktober 2009

Kostanjev piknik pod smrekami

Že kar nekajkrat se je izkazalo, da so nepredvidljivi in "na hitro zmenjeni" pikniki in žurke najboljši. Tako je tudi hitro padla odločitev za kostanjev piknik na koči, saj je bil prostor pripravljen še od prejšnjega tedna, nekaj pijače smo "pojerbali" od žurke, hrano so dokupili, kostanj smo skupaj nabrali, vsi pa povabili goste na piknik, ki je postal žurka do poznih večernih ur. Ker pa dober glas seže v deveto vas, na muljavske fešte, kjer se zabrišejo vse meje, prihaja vedno več ljudi iz sosednjih krajev. Vse poti namreč vodijo na Muljavo! =)


Polne (?) korbe (bolj ali manj :)) kostanja

Kako smo nabirali kostanj in preživeli prijetno nedeljsko popoldne in večer, pa si oglejte v fotoalbumu! Se spet vidimo prihodnjo jesen? ;)


sobota, 3. oktober 2009

Klovn zapolnil dvorano

Prejeli smo slike navdušene družine, ki si je ogledala artistično predstavo na Muljavi.
Dvorano je dodobra nasmejala in razvedrila 5 - članska družina (mama, oče, 2 sinova in 7-letna hčerka) in ne muljavska desetina, kot so ugibali in pričakovali nekateri blogerji! =)

Na ogled vam ponujamo nekaj foto utrinkov, artistična skupina pa nastopa še to nedeljo ob 19.00 v Ambrusu, če ste jih zamudili.





petek, 2. oktober 2009

Rojstnodnevna žurka na koči

Za pester zadnji vikend v mesecu septembru so poskrbeli Primož, Poldi in Bobi (Kovačevi trije) s svojo rojstnodnevno žurko in vsak udeleženec s svojim prihodom.
Žurka je po dolgem času spet združila Muljavce in ostale iz bližnje in daljne okolice. Koča je bila polna tako, kot že dolgo ne in najbolj zagnani so zdržali do trdne noči naslednjega dne, tako kot so organizatorji tudi obljubili.

Dobili smo nekaj slik (verjetno z veliko cenzuro =)), ki si jih lahko ogledate tukaj.


Fantje pri rezanju rojstnodnevne torte...

Še enkrat čestitke ob rojstnem dnevu z željo vseh, da bi na Muljavi še dostkrat bila taka žurka! =)

četrtek, 1. oktober 2009

Artistična predstava na Muljavi


Predstava bo v petek, 2.10.2009 ob 19.00
v kulturnem domu na Bobijevem trgu
v centru Muljave!

Vabljeni!


Muljavski gasilci uspešno otvorili mesec požarne varnosti

Kot je že splošno znano, je mesec oktober mesec požarne varnosti. To leto ga reklamirajo in osveščajo na temo "Varni pred požarom v tretjem življenjskem obdobju".
Noben gasilec pa si ni misli, da bo moral že prvo noč prisostvovati pri požaru. Tako je danes ponoči ob 00:20 gasilce zbudila sirena in obvestilo, da v Velikih Lesah gori hiša (kasneje se je izkazalo, da je šlo za brunarico - garažo). Sireni so se odzvali tudi muljavski gasilci in se skoraj s celotno desetino odpravili na požar. Gorečo brunarico so k sreči že pogasili domačini in bližnji gasilci (Krka). Ostale podrobnosti niso znane.

Čeprav pri požaru niso bolj aktivno sodelovali, so s svojo odzivnostjo in pripravljenostjo pokazali, da niso kar tako in da so vredni zaupanja!


Ob povratku v gasilski dom...




Vsi prisotni in prisebni (prisoten je bil še poveljnik)

Pa da bi vas čim manjkrat zbudila sirena! Srečno!