sreda, 24. september 2008

"Bilo kuda, Urkl svuda!" :)

V najnovejšem Kmečkem glasu je v rubriki "Ste bili tudi vi tam" objavljen naš krajan Urkl, kjer je bil na s kolegi na neki družabni prireditvi.
V tej rubriki je neka oseba obkrožena (v našem primeru Aleš) in ta oseba mora najkasneje do petka tistega tedna, ko je Kmečki glas izšel, poklicati na uredništvo Kmečkega glasa, kjer pove svoje podatke in nam razkrije ob kateri priložnosti je bil slikan. Seveda potem dobi tudi praktično nagrado.

Zato, Urkl, čimprej pokliči na Kmečki glas (01/47-35-363) in potem poročaj, kakšno nagrado so ti namenili! :)


(Vir: Kmečki glas, 24.9.2008)

Ob kliku na sliko se scan poveča!


V najnovejšem Kmečkem glasu imamo objavljen dokaz, da se je Aleš res prepoznal, poklical na uredništvo in bo v kratkem dobil praktično nagrado.

Preplastitev cest po KS Muljava

V zadnjem času je KS Muljava pridobila kar nekaj pozitivnih točk na cestni infrastrukturi, saj je bilo opravljenih več preplastitev cest po večih vaseh in nekaj celo na novo položenega asfalta.
Nove preplastitve so narejene v Gorenji vasi z ureditvijo kapelice, v vasi Mevce in na Velikih ter Malih Vrheh.
Popolnoma nov asfalt pa je dobil Kravjek oz. Leščevje od cerkve Podbenek do Laškovca in del ceste od Malih Vrhov proti Zavrtačam v smeri Polževo.
Še vedno pa poteka poširitev ceste od Gorenje vasi do Antonača, kjer pa je ob vsej tej težki kmetijski mehanizaciji po travnikih nujno potrebno.

Pohvale in zahvale KS Muljava in Občini Ivančna Gorica!


Nov asfalt čez Gorenjo vas.


Takole je potekalo asfaltiranje skozi Mevce. (foto:A.T.)


Preplastitev od glavne ceste skozi celo vas Mevce.


Širitev in kasneje preplastitev od Antonača do Gorenje vasi.

ponedeljek, 22. september 2008

Volitve so za nami....

Prebudili smo se v prvi jesenski dan in za nami so 5. državnozborske volitve, ki so prinesle spremembe.
Po vašem odzivu sodeč vidimo, da ste nekateri zares zadovoljni, drugi še niste komentirali, vsem skupaj pa odpiramo tole temo, da boste imeli kam pisati! :)



(Vir: Dnevnik)

četrtek, 18. september 2008

Dopis iz PGD Muljava

Iz PGD Muljava smo dobili dopis, kjer prosijo, da vse žaljive komentarje anonimnih komentatorjev zbrišemo.
Njihova prošnja je podobna sestavkom, kot smo jih že objavljali na blogu, vendar se nekaterih posameznikov to ni dotaknilo. Upamo, da bo sedaj kaj bolje, ko boste videli in prebrali še iz strani predstavnikov PGD Muljava.



(Ob kliku na sliko se slika poveča!)


Seveda bomo prošnjo PGD Muljava upoštevali in redno brisali žaljive komentarje brez dodatnih opozoril in obrazložitev. Upamo, da to ne bo potrebno in se boste sami vzdržali komentarjev, ki bi lahko bili žaljivi!

Sploh pa ne vemo, zakaj bi samo žalili... Lahko kdaj tudi kaj oz. koga pohvalite!

petek, 5. september 2008

Zadeva, ki bode v oči

Vaščani Muljave so nas opozorili o nevarno poškodovanem golu, ki se nahaja na muljavskem igrišču. Na tem igrišču se igrajo osnovnošolci iz muljavske osnovne šole, prosti čas pa tukaj preživlja tudi vaška mladina, ki se tukaj zbira in rekreira ob večerih.

Ali po slikah sodeč še lahko trdimo, da so otroci v šoli in tako rekoč pred domačim pragom, varni?!?






S tem člankom apeliramo na odgovorne, da se zadeva čimprej reši. Naš namen ni kritika, ampak opozorilo na nevarnost na muljavskem igrišču.

četrtek, 4. september 2008

Vabilo na krvodajalsko akcijo




Rdeči križ Slovenije,
območno združenje
RK Grosuplje,


Vas vabi, da se udeležite krvodajalske akcije:
  • v torek, 09.09.2008 - Kulturni dom Ivančna Gorica od 7. do 13. ure
  • v sredo, 10.09.2008 - Osnovna šola Ferda Vesela, Šentvid pri Stični, od 7. do 12. ure
  • v četrtek, 11.09.2008 - Osnovna šola Luisa Adamiča, Grosuplje, od 7. do 13. ure
  • v petek, 12.09.2008 - Osnovna šola Dobrepolje, Videm - Dobrepolje, od 7.do 12. ure

Vabljeni!

ponedeljek, 1. september 2008

Izlet KUD Muljava v Salzburg

Zadnji vikend v avgustu je KUD Muljava organiziral 2-dnevni izlet za vse člane društva, ki se vsako leto trudijo, da se igre v letnem gledališču na Muljavi odigrajo tako, kot je prav.
Letos s(m)o se zaradi majhnega števila prijavljenih lahko udeležili izleta tudi tisti, ki (še) nis(m)o člani KUD Muljava. In tako smo krenili na 2-dnevni izlet s ciljem si ogledati Salzburg v Avstriji ter rudnik soli in Orlovo gnezdo v Nemčiji.

Pot nam je tehnično organizirala turistična agencija Jereb, šofer Francelj je poskrbel za varno vožnjo, vodič Roman pa za (včasih preveč) natančne podatke o kraju, kjer smo se nahajali.

Lepo in sončno vreme smo lažje preživeli s popotnico, ki jo je pripravil KUD in dobro voljo, ki smo jo delili in prenašali tudi na ostale turiste in domačine v Salzburgu.

Kaj smo videli, kako smo se imeli in še marsikaj drugega, si pa oglejte in preberite v obsežni galeriji slik!


Skupinska fotografija vseh udeležencev izleta v rudniku soli!

Poročilo veselice na Bojanjem Vrhu

Kot so nam poročali organizatorji tradicionalne veselice na Bojanjem vrhu z Ekošankom, je veselica uspela kljub našemu poznemu vabilu.

Ekošank je v svetu že predstavljen podobno kot naš blog Muljavska gospa, zato vam posredujem povezavi, kjer si lahko preberete poročilo o veselici in si ogledate slike!