sreda, 17. oktober 2007

To ni Beverly Hills... to bo pri Urklu!

Na naš mail nam je Jeričkov Aleš poslal slike, pod katere je pripisal naslednje: "...takle bo pa pr urklčku čez par let..."

Upamo, da nas bo kdaj povabil na bazen al pa vsaj pustil pokukat čez ograjo...









Foto: Drugače tole res ni slikano v Beverly Hillsu, ampak v Celju. No, nekdo v Sloveniji ga je že prehitel... :)

nedelja, 14. oktober 2007

Vse najboljše - MURFY

Za trenutek naj odloži delo naša draga urednica Gospe, frizerka, žurerka, sprehajalka psa in bodoča bibliotekarka - vse v eni osebi, ki danes praznuje rojstni dan.

ŠE NA MNOGA LETA!

petek, 12. oktober 2007

Kako komentirati?

Naša aktualna anketa sicer še poteka, vendar po trenutnih rezultatih sodeč mnogo blogerjev novice in komentarje samo bere, komentira pa ne. Odločili smo se, da vam damo kratka navodila kako se registrirati, da boste tudi vi lahko objavljali komentarje.

Za registracijo potrebujete email naslov (mislim, da ga imate vsi, drugače se ga da najbolj enostavno ustvariti na http://www.email.si/ ). Pa pojdimo naprej:

1. Ko odprete stran Muljavske gospe, v desnem zgornjem kotu vidite besedici ustvari spletnik na kateri kliknete.

2. Tukaj potem po navodilih ustvarite svoj račun (zapomnite si geslo in uporabniško ime), na koncu ne pozabite potrditi, da se strinjate s pogoji uporabe. Kliknite oranžen okenček, na katerem piše naprej al nekej podobnega.

3. Sedaj pa bomo malo poguljfali sistem. Tukaj so potem navodila, kako ustvarite spletnik, vendar vi to kar odmislite (razen, če želite ustvariti svoj spletnik, samo tole so navodila za komentarje). S tipko nazaj pojdite ven iz tega programa in ...woala... registrirani ste!!!

4. In sedaj? Kadar pridete na stran Muljavske gospe in želite komentirati, samo kliknete v desnem zgornjem kotu na tipko prijava in vpišete svoje uporabniško ime in geslo (ki ga pri registraciji NISTE pozabili). Potem enkrat oz. dvakrat kliknite tipko nazaj in vrže vas na stran Muljavske gospe, kjer potem lahko enostavno komentirate.

Upam, da so navodila razložena ok in da bo sedaj na našem blogu več komentarjev. Za kakršnekoli nejasnosti pa smo še vedno dosegljivi na muljavska.gospa@gmail.com.

sreda, 10. oktober 2007

OKTOBER - mesec požarne varnosti

slika: operativec v akciji na požaru na Vrheh (2007)

Oktober je mesec požarne varnosti! Kdaj bo dan odprtih vrat muljavskega gasilskega doma in predstavitev opreme in tehnike gašenja?

Na muljavi je pa vse leto OKTOBERFEST!! Jupi!!

nedelja, 7. oktober 2007

KRAJA!!! Kdo ima novega Golfa V?

Na poti v Ivančno Gorico na nedeljsko jutranjo kavico smo štirje obiskovalci bloga Muljavska gospa v naselju Mrzlo Polje na kamionskem parkirišču Avtotransporta Kavšek opazili sumljivo postavljene avtomobile (glej sliko) in policijo.

Po naših predvidevanjih in kasnejših preverjenih informacijah je šlo za rop vozil iz tovornjakov in da se je to zgodilo v noči iz sobote na nedeljo.

Odtujili so VW Golf V, enega (črne barve) pa so pustili v jarku. Le kdo jih je zmotil pri dejanju? Morda zlikovcem ni bila všeč barva vozila ali pa so "pošteno" vzeli le toliko, kolikor so potrebovali.




Kavškov parkirplac po kraji 1 ...

... in Kavškov parkirplac po kraji 2.

Foto: Palančev Gašper


Gibanje v okolici Oslice omejeno!

PRIVAT LASTNINA!

Kdor je v zadnjih dneh kaj hodil po Jurčičevi poti je zagotovo videl zaporo le-te. Na predelu mimo Laškovca pod ribnikom stoji opozorilna tabla, ki preprečuje nadaljno pot. Predvidevamo, da je to tablo postavil "novi lastnik" ribnika in hiše poleg. Kaj pa dovozna pot do dveh vikendov? Travnikov? Gozda? Imajo tej lastniki dovolilnico?!? Kaj pa tisoče pohodnikov po Jurčičevi poti? Gobarji? Sprehajalci?

Če kdo ve kdo stoji za to zaporo, naj sporoči "najditelju" te table na miklavcic.slavko@siol.net ali pa na blog, saj itak vsi vse beremo in vemo. :)
Odpirajo se polemike, kaj je javno in kaj privatno...



foto: Pristavčkova



MEDVED NA OSLICI!

V petek 5.10. zjutraj ob 6.00 sem šla s psom na sprehod od Oslice proti Mevcam. Vendar dlje, kot do pruha oz. po domače Ograje nisem prišla, ker sem opazila v bližini zelnika MEDVEDA!
Na mojo in Baronovo srečo je medved ravno hlačal nazaj proti hosti, tako da naju po vsej vrjetnosti ni zavohal.
Nimam slikovnega dokaza, samo pospešen utrip in bled obraz v tistem trenutku. Pa rekordno hitro sem prišla iz sprehoda! :)

Kot ste vrjetno opazili je sedaj gibanje v okolici Oslice dobesedno omejeno oz. dostop nedovoljen. Previdnost nikoli ni odveč...

torek, 2. oktober 2007

Ujma nad Velikimi Kompoljami!!

Takole je nadnaravna sila "razkrila" KRAŠETOV kozolec.